Door naar content

Over dit product

Gedsitilleerd op 1 december 2004 van molasse op de CLDN distilleerderij in Nicaragua. Deze rum heeft eerst meer dan 10 jaar gerijpt in het tropische klimaat van Nicaragua in ex-bourban vaten, waarna hij naar Europa is gestuurd om hier vervolgens nog meer dan 2 jaar te rijpen in een continentaal klimaat. De complexe neus, waarbij elk aroma met zeldzame precisie op de juiste plaats wordt gezet, in combinatie met de prachtige diepte en breedte van de smaak, resulteerd in een indrukwekkende 12 jaar oude rum. Deze verpakking bevat tevens twee originele Transcontinental Rum glazen. 

Proefnotities:
Neus: Vol met fruit (sinaasappel), cacao, abrikoos en bloemen. Het ontwikkeld zich tot zoete tonen van crème brûlée en exotisch fruit.
Smaak: Zoethout en wortelachtig (gember).
Finish: De zeer sappige afdronk biedt heerlijke sinaasappel. Het ontwikkelt zich tot kruidkoek en bourbon vanille met tonen van mooi hout en "toast" aan het eind. 

Over de producent Transcontinental Rum Line

De Transcontinental Rum serie is een reeks rums van het Franse La Maison du Whisky, in samenwerking met het Italiaanse Velier. Het zijn allen small batch en single cask releases die gedeeltelijk in het Caribisch gebied en deels in Europa gerijpt hebben.

De Transcontinental Rum lijn is geïnspireerd op de historische reizen van rumvaten tussen de nieuwe wereld en het oude continent. Vanaf de plaats van productie werd de rum om economische en technische redenen naar Europa getransporteerd.

De economische beweegredenen hadden vooral te maken met het feit dat rum zachtjes rijpt onder invloed van een landklimaat en tevens ook langzamer verdampt. De technische beweegredenen waren dat de onmiskenbare expertise van de meesters van Franse cognachuizen en Schotse whisky distilleerderijen het creëren van unieke expressies mogelijk maakte. Bovendien was er in Europa een veel grotere beschikbaarheid aan vaten. Daarnaast was het voor de scheepvaart handig om rum mee te nemen op hun lange reis over zee. Een scheutje rum in het water wat ze meebrachten, maakte het water langer houdbaar. 

Het grote verschil tussen tropische rijping en continentale rijping, is dat tropische rijping een versnelde rijping geeft, doordat het klimaat ervoor zorgt dat er meer vloeistof verdampt. Hierdoor is er een intense uitwisseling tussen de rum en de houten vaten. De continentale rijping geeft de rum juist een zachtere, langere en subtielere rijping. 

Het etiket: 
Voor de duidelijkheid staat op elke botteling in deze serie het aandeel van de rijping in een continentaal klimaat vermeld op de fles. De kleur van het etiket/label geeft een indicatie van de kracht van het alcoholpercentage aan van de soort:
Groen = 43%, lichtrood = 46%, blauw = 57%, donkerrood = vatsterkte. 


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Nicaragua Alcohol 43.0 Subgroep Rum
Producent Transcontinental Rum Line Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top