Door naar content

Over dit product

Graag presenteren wij u de Glen Scotia Dunnage Tasting Box. Dit innovatieve meesterwerk is afkomstig van Loch Lomond Whiskies en is een mooie manier om de whisky’s van Glen Scotia online onder de aandacht te brengen.

Normaal gesproken zouden vele whiskyliefhebbers tijdens het Campbeltown Malt Festival 2020 de Dunnage Tastings bij de Glen Scotia distilleerderij hebben bezocht. Wegens omstandigheden kon het festival niet doorgaan en daarom wordt nu de mogelijkheid geboden om de tasting online te beleven!

Distillery Manager Iain McAlister neemt de bezoekers mee op een online distillery tour. De unieke samples die normaal gesproken in het warehouse geproefd zouden worden zijn nu gebotteld voor deze speciale Tasting Box.

Bijzondere samples Glen Scotia

De box bevat de volgende vijf bijzondere samples:

Glen Scotia Victoriana, 54.2% vol.
Cask 810, 2005 FF bourbon 60.1% vol.
Cask 486, 2002 Refill Sherry Hogshead 48.8% vol.
Cask 2/359, 2009 FF Bordeaux Red Wine 57.1% vol.
Cask 6/413, 2005 FF Tawny Port Hogshead 57.4% vol.

Vier van de vijf samples zijn unieke Glen Scotia single cask samples welke nooit officieel gebotteld zullen worden. De overige miniatuur is een variant uit de core range van Glen Scotia.

Inlogcode virtuele tasting:

De pack is voorzien van een inlogcode en met deze code stapt u een virtuele omgeving binnen en zult u op uw gemak en op ieder gewenst tijdstip een virtuele tasting kunnen doen met de Distillery Manager van Glen Scotia.

 

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen.

In de roemruchtige victoriaanse tijd was de whisky regio Campbeltown het episch centrum van de whisky industrie in Schotland . Toentertijd waren er maar liefst meer dan 30 distilleerderijen in de regio. Gedurende de jaren is er echter veel veranderd en zijn er vele distilleerderijen op het schiereiland gesloten. Het sluiten van de vele distilleerderijen in combinatie met het kleine aanbod en de hoge vraag heeft er toe geleid dat er een schaarste kwam aan de whisky met de ziltige neus. Campbeltown is een geïsoleerde plek, ver van de bewoonde wereld en uniek ten opzichte van de andere gebieden in Schotland. De whisky die hier gedistilleerd wordt is op zijn beurt ook uniek en niet vergelijkbaar met whiskies die afkomstig zijn van de Speyside, Highlands, Islay of de Lowlands. Ondanks dat er momenteel nog maar een paar distilleerderijen actief zijn op Campeltown is de stijl eigenzinnig en heeft het een uniek- en eigen karakter. Door de uniekheid is de Campbeltown regio geclassificeerd als één van de 5 regio's van Schotland. Elke regio heeft haar eigen specifieke karakter kenmerken en zo ook de whisky afkomstig van het schiereiland Campbeltown, waar nog maar drie distilleerderijen actief zijn op dit moment.

Glen Scotia, opgericht in 1832, is één van die drie distilleerderijen. Het is tevens één van de kleinste distilleerderijen van Schotland. Het vakmanschap en de liefde voor het levenswater is dan ook nog steeds waarneembaar bij Glen Scotia. Elk vat wordt nog geselecteerd en gekeurd door de Master Blender, John Peterson. De distilleerderij van Glen Scotia is nog bijna in dezelfde staat als dat het was in de 19e eeuw toen de toenmalige eigenaar Duncan MacCallum de distilleerderij heeft opgekalefaterd. Een idyllische plek die menig hart van whisky liefhebbers sneller doet laten kloppen.

Land van herkomst Verenigd Koninkrijk Alcohol 55.5 Subgroep Whisky
Producent The Glen Scotia Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top