Door naar content

Over dit product

De agavesoort Madre Cuishe dankt zijn naam aan de traditie om deze agave te planten rond de buitenkant van de Espadín velden om het vee te beschermen, zoals een Madre (moeder) haar kinderen beschermt. Madre Cuishe komt over het algemeen voor in hoger gelegen gebieden met een gematigd klimaat. 

Proefnotities:
Gebalanceerde en frisse minerale smaak met een typisch kruidenaroma. 

Rey Campero Mezcal en Herencia de Sanchez worden geproduceerd op de Sánchez Distillery, een klein familiebedrijf waar al ruim 150 jaar mezcal wordt gemaakt. Ze representeren de cultuur en traditie van de Candelaria Yegolé regio, gelegen in de Mexicaanse staat Oaxaca, waar meer dan 10 verschillende soorten wilde agave groeien. In 2003 nam Romulo Sánchez Parada de distilleerderij over van zijn vader en produceert hij 100% ambachtelijke mezcal waar de traditie en het vakmanschap van 4 generaties centraal staat. 

In de gemeenschap van de staat Oaxaca is het produceren van Mezcal een gezinsactiviteit welke van generatie op generatie wordt overgedragen. Alle leden van 'las familias mezcaleras' kennen het gehele proces en elke deel van het productieproces wordt eigenhandig uitgevoerd: van de teelt en oogst van de agaveplanten, tot de distillatie, het maken van de verpakking en het bottelen. 

Meer dan 10 soorten agave groeien er in de omgeving van het kleine Candaleria Yegolé. De meester 'mezcaleros' weten precies hoelang welke agave nodig heeft om te rijpen:
Espadin: 7-10 jaar
Madre Cuishe: 9-12 jaar
Tepextate: 15-18 jaar
Jabalí: 15-18 jaar

Land van herkomst Mexico Alcohol 48.9 Subgroep Overig
Producent Sanchez Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top