Door naar content

Over dit product

In 2010 werd deze smaakbom erkend als beste whisky van Australië volgens de Malt Whisky Society of Australia. De turf voor deze Ex Bourbon (American Oak) gelagerde single malt peated whisky, wordt geimporteerd van Inverness (Schotland). Echte Scotch Whisky liefhebbers zullen zeker onder de indruk zijn van deze heerlijke Tasmaanse dram, gebotteld op 46,2% vol. De turf komt in de eerste instantie minder over, waarna in de mond en in afdronk de turf tot zijn recht komt. Een hele aangename verrassing.

Neus: Gebrande varen met typische hins van citrus, citroen en sinaasappel.

Smaak: Citruszoet en moutig.

Afdronk: Rokerig en een pepertje.

De Hellyers Road Distillery bevindt zich nabij het plaatsje Burnie in het noordwesten van Tasmanië. Een uithoek in de wereld. Maar wel een uithoek waar de omgeving perfect is voor het maken van goede whisky. Zuiver water en hoge kwaliteit graan zijn hier voldoende voorhanden.

De distilleerderij is opgericht door een groep melkveehouders. Zij vernoemden de distilleerderij naar Henry Hellyer, een ontdekkingsreiziger die voor zijn werkgever (The van Diemen's Land Company) rond 1827 het noordwesten van Tasmanië in kaart bracht.

Met net zo veel geduld en vasthoudendheid als Henry Hellyer destijds, hebben zij een whisky gecreëerd die de smaak en het karakter van Tasmanië perfect weerspiegelt.

Land van herkomst Australie Alcohol 46.2 Subgroep Whisky
Producent Hellyers Road Distillery Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top