Door naar content

Over deze wijn

Afkomstig van het eigen wijngoed van Bodegas Leganza.

Bleekgeel van kleur.

Verrukkelijk fris van geur met heerlijke tonen van citrusfruit zoals grapefruit.

 In de mond droog zonder streng te zijn, dankzij het uitbundige fruit. Een wijn die iedere wijndrinker , van beginner tot connaisseur, zal weten te waarderen.

In 1999 werd een begin gemaakt met de modernisering van een oud wijngoed in het noorden van La Mancha van 550 ha, in de buurt van Quintanar de la Orden. Dit deel van La Mancha, met glooiende wijngaarden, bezat reeds enige reputatie voor de kwaliteit van de wijnen. Er werd geinvesteerd in een nieuwe bodega, voorzien van de modernste apparatuur en strartte een omvangrijk herplantingsprogramma.

De eerste oogsten bewezen direct dat hier met een juiste aanpak voortreffelijke wijnen gemaakt kunnen worden. Aangemoedigd door dit succes werd, toen de kans zich voordeed, besloten om nog een aantal aangrenzende percelen ter grootte van bijna 600 ha bij te kopen, zodat het wijngoed inmiddels bijna 1.100 ha meet.

Land van herkomst Spanje Druiven Sauvignon Blanc Appellation Castilla Alcohol 13.0 Smaak Droog Subgroep Witte wijn Kleur Wit
Wijnhuis Condesa de Leganza Jaargang 2019 Serveertemperatuur 8 - 10 °C Houtlagering Geen Groep Wijnen Gerechten Aperitief, vis, pasta met basilicum, gegrilde groenten, geitenkaas, Roquefort.

Ervaar onze wijnen zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top