Door naar content

Over dit product

Ter ere van het 100-jarig jubileum van de Caroni-distilleerderij is het originele label van de 1940 Caroni Rum zoals die toentertijd naar het Verenigd Koninkrijk werd geëxporteerd geherproduceerd. Deze 100e Imperial Proof Trinidad Rum is net zoals zijn voorganger van meer dan een halve eeuw geleden een Caroni rum die 18 jaar in Trinidad heeft gerijopt en gebotteld is op 51,4%.

Proefnotities:

Neus: Intens, rijpe banaan, gedroogde abrikozen, kruidnagel.

Smaak: Vol en houtachtig, kamfer, limoen, tropisch fruit, honing, kruisbes, fenol en rokerige tonen.

Finish: Oneindig, passievrucht, kamfer, kaneel, zoete specerijen, mooi hout, verse tabak en steranijs.

Over de producent Caroni

Caroni

Het verhaal van Caroni is een verhaal welke niet snel vergeten zal worden. Een ware legende met een groep eigen volgelingen: the Caronimania. Het begint allemaal in Trinidad, waar in 1918 de distilleerderij van Caroni is opgericht. Over de jaren heen wordt er rum van hoge kwaliteit geproduceerd en wordt Caroni een begrip in Trinidad.  De rum met zijn typische smaak is ook erg populair onder de Britse marine. In 2003 besluit de overheid om de naastgelegen suikerriet raffinaderij te sluiten, waardoor de gehele suikerriet productie in Trinidad stil komt te liggen en, onvermijdelijk, wordt ook de Caroni distilleerderij gesloten…

 

Luca Gargano

Gelukkig stopt het verhaal van Caroni hier niet. Wanneer Luca Gargano, rum goeroe en CEO van het Italiaanse Velier, in 2004 in Trinidad is, wil hij een bezoek brengen aan de distilleerderij waarvan hij denkt dat deze nog steeds operationeel is. Tot zijn grote verbazing ziet hij een situatie welke hij omschrijft als “the day after”. Hij ontmoet hier Rudy Moore, welke Luca de wegwijst over het hoge gras naar een groot pakhuis. De deuren gaan open en Luca ziet iets wat hij zelfs in zijn wildste dromen niet had kunnen voorstellen: honderden rum vaten, te koop, waarvan de oudste uit 1974 komen!

Luca besluit alle stock te kopen en de Caroni te bottelen op vatsterkte of hoge sterkte, waardoor de balans onveranderd is. Eind 2004 is Italiaanse topfotograaf Fredi Marcarini in Trinidad en neemt hij foto’s bij de distilleerderij. Deze foto’s, welke Marcarini op dat moment heeft gemaakt bij de verlaten distilleerderij, worden gebruikt als labels voor de flessen. Deze twee beslissingen van Luca Gargano hebben ervoor gezorgd dat Caroni het fenomeen is geworden wat het nu is.   

 

Website: https://www.lamaisonandvelier.com/velier/


Meer informatie over de producent
Land van herkomst Trinidad en Tobago Alcohol 51.4 Subgroep Rum
Producent Caroni Groep Gedistilleerd

Ervaar onze spirits zelf

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op.
Onze adviseurs staan voor u klaar.

Back to top