Door naar content

Stormachtige herfstavond leidt whisky liefhebbers uit Sas van Gent naar Japanse Alpen

24 september 2018
Stormachtige herfstavond leidt whisky liefhebbers uit Sas van Gent naar Japanse Alpen

Stormachtige herfstavond leidt whisky liefhebbers uit Sas van Gent naar Japanse Alpen

SAS VAN GENT - Vrijdag 21 september 2018 Afgelopen vrijdag organiseerde Drankenhandel 't Sas een Wereld Whisky Tasting. Ronald Anneveldt nam de whisky liefhebbers uit Sas van Gent mee op een virtuele whisky reis. Van bourbon uit Kentucky naar whisky gemaakt aan de voet van de Himalaya. Van de Japanse Alpen naar Nieuw Zeeland en Tasmanië. Om vervolgens 'thuis' te komen in Ierland en Schotland; de bakermat van whisky. Tijdens deze stormachtige avond werden de gasten al snel naar het oosten gedreven om bij de Mars Shinshu Distillery in Japan uit te komen. Deze distilleerderij ligt op 800 meter hoogte in de Japanse Alpen en is daarmee de hoogstgelegen distilleerderij van Japan. Door deze hoogte is het klimaat vergelijkbaar met dat van de Schotse binnenlanden en verdampt er slechts 2% (angel's share) per jaar.  Voor de productie van Mars whisky gebruikt men puur bronwater. Dit water heeft eeuwenlang door de granieten rotsbodem gesijpeld en is daardoor rijk aan natuurlijke mineralen. De gasten kregen de Mars Cosmo Blended Malt te proeven. Deze whisky heeft een mooie mix van zoete smaken zoals honing, karamel en gerijpte vruchten. Subtiel benadrukt door houtige en rokerige hints.  Een ideale whisky voor stormachtige avonden zoals deze! Langs deze weg willen wij het team van Drankenhandel 't Sas, alsmede de gasten enorm bedanken voor een enorme warme en gezellige avond.  
Back to top