Door naar content

Koninklijk bezoek op Mitra Whisky & More in Duiven

07 november 2018
Koninklijk bezoek op Mitra Whisky & More in Duiven

Koninklijk bezoek op Mitra Whisky & More in Duiven

DUIVEN - Vrijdag 2 november 2018 Afgelopen vrijdag organiseerde Dennis Kock van Mitra in Duiven een Mitra Xperience - Whisky & More. Ongeveer 200 bezoekers kwamen naar Cultuurcentrum DE OGTENT, wat staat voor Onderling Genoegen Trots En Traditie. Tijdens dit evenement konden de ervaren fijnproever en de nieuwsgierige beginnende whiskydrinker van gedachten wisselen over hun gezamenlijke passie. Carlos I Maar er was meer dan alleen de wereld van whisky. Men kon bijvoorbeeld ook kennis maken met diverse soorten rum, cognacs, korenwijnen en de mooie Spaanse brandy Carlos I. Carlos I Brandy is misschien wel de meest bekende premium brandy ter wereld. Een icoon van Osborne, geroemd vanwege haar hoogstaande kwaliteit en vernoemd naar de gelijknamige Spaanse koning. Carlos I is vatgelagerd met diepe amber kleuren en een gouden gloed. De brandy is erg intens en goed in balans met aroma's van vanille, tabak en mooie subtiele suikers. Smokehead Islay Single Malt Naast de hiervoor genoemde Carlos I was er veel aandacht voor onze 'peated' whisky's. Zo werd Smokehead Islay Single Malt door veel whiskyliefhebbers als  een  ware ontdekking ervaren. Smokehead is een klassieke Islay whisky; zeer rokerig en krachtig, maar met een heel subtiel zoetje in de afdronk. Food pairing Verder kon men in Duiven op het gebied van smaak kennismaken met het fenomeen ‘food pairing’. Wat doet een stukje chocolade of kaas met de smaak en afdronk én waarom is dat zo? Op het gebied van food waren er diverse luxe gerechtjes, die mooie combinaties vormden met de aanwezige dranken. Net als met wijn kun je bij food pairing met whisky twee kanten op; of je combineert vergelijkbare smaken, of je zoekt juist het contrast. Zo kan een rokerige whisky als Smokehead gecombineerd worden met een vergelijkbare smaak, zoals gerookte zalm, maar probeer deze whisky ook eens met bacon, sterke blauwe kazen of pure chocolade.
Back to top