Door naar content

Mooie Wijn & Spijs avond met Siciliaanse wijnen Pellegrino

17 juli 2018
Mooie Wijn & Spijs avond met Siciliaanse wijnen Pellegrino

Mooie Wijn & Spijs avond met Siciliaanse wijnen Pellegrino

WOUBRUGGE - Donderdag 12 juli 2018 Italiaanse sferen bij Wijn & Thijs Op een zonnige donderdagavond organiseerde Thijs Brambach, van Wijn & Thijs uit Leimuiden, een bijzondere proeverij met de wijnen van Cantine Pellegrino. De locatie voor deze tasting was werkelijk fabuleus! Vlakbij Leimuiden in het plaatsje Woubrugge ligt aan het water het unieke restaurant en evenementen locatie De Dyck. Bij dit restaurant hebben ze een grote eigen moestuin en velden vol met zonnebloemen. In plaats van op het terras of in één van de zalen de wijnen te proeven, waren er een aantal picknicktafels neergezet tussen de zonnebloemen. Men had hierbij een prachtig uitzicht op de moestuin. Voor deze masterclass was vanuit Sicilië niemand minder dan Giuseppe Barraco van Cantine Pellegrino zelf overgekomen. De avond begon met een heerlijk glas Traimari. Deze bijzondere licht sprankelende witte wijn met slechts 11% alcohol is, zo tussen de zonnebloemen, perfect als aperitief. De wijn is gemaakt van diverse autochtone Siciliaanse druivenrassen (inzolia, grillo, catarratto en zibibbo), afkomstig van de kalkrijke en zandige bodems van het grootste eiland van de Middellandse Zee. Na het aperitief kwam de schoonmoeder van Thijs, die werkzaam is bij De Dyck, het eerste begeleidende hapje brengen; een geroosterd stukje makreel met erwten uit eigen tuin en ras el hanout. Vervolgens namen alle genodigden plaats aan de gezellig ingerichte tafels. Zij genoten van de eerste twee Family Estate wijnen van Pellegrino en de hierbij passende spijscombinaties. Ook de Il Salinaro Grillo, Kelbi Catarratto, Gazzarotta Nero d’Avola en Rinazzo Syrah werden geproefd met een bijpassend gerechtje. Tussendoor stelde men Giuseppe veel vragen over de smakelijke wijnen en de herkomst hiervan. Intussen zakte de zon voorzichtig achter de bomen en werden er kleedjes uitgedeeld om warm te blijven. Een mooi moment voor de Ulysse Etna Rosso. Deze bijzondere wijn (van de nog actieve vulkaan) verraste de bezoekers. Door de inheemse druivenrassen, de nerello mascalese en de nerello capuccio, krijgt de wijn een geheel eigen aroma. Thijs houdt zelf altijd wel van volle wijnen; “Een blaffer” van een wijn noemt hij dat liefkozend. De blaffer van deze avond was de Tripudium, jaargang 2013 bestaat uit 100% Nero d’Avola en heeft 12 maanden op frans eiken gerijpt. Na deze stevige wijn ging de proeverij verder met twee bijzondere zoete wijnen. Allereerst de Passito Pantelleria van ingedroogde zibibbo (Muscat d’Alexandrië) van het vulkaaneiland Pantelleria en daarna de rode Marsala Rubino. Beide wijnen werden gecombineerd met een huisgemaakte bonbon. Wist u overigens dat er 29 verschillende soorten Marsala wijnen bestaan? Van zoet tot droog, van goudkleurig amber tot rood en bovendien van allerlei verschillende leeftijden. De rode Marsala wordt alleen nog geproduceerd door Pellegrino en wel van nero d’avola. Deze wijn is waanzinnig in combinatie met chocolade. Al met al zijn de gasten enorm verwend op deze bijzondere proeverij. Thijs, Sanne en het team van De Dyck bedankt voor het mogelijk maken van deze onvergetelijke avond!
Back to top