Door naar content

Mooie tegenstellingen tussen Buffalo Trace Bourbon en Black Velvet op whisky tasting in Arnhem

11 april 2018
Mooie tegenstellingen tussen Buffalo Trace Bourbon en Black Velvet op whisky tasting in Arnhem

Mooie tegenstellingen tussen Buffalo Trace Bourbon en Black Velvet op whisky tasting in Arnhem

ARNHEM - Donderdag 5 april 2018 Slijterij-Wijnhandel Van Baal uit Arnhem organiseerde op donderdag 5 april 2018 een whisky tasting voor haar klanten. Deze tasting, met als thema 'rondje om de wereld' werd gehouden bij Restaurant Enjoy & Learn. Brand Ambassador Ronald Anneveldt legde de aanwezige whiskyliefhebbers op enthousiaste wijze uit dat er meerdere verschillen zijn tussen Amerikaanse en Canadese whisky's. Zoals bijvoorbeeld smaak en schrijfwijze. Buffalo Trace Straight Bourbon De proeverij begon met Buffalo Trace Straight Bourbon. Deze whiskey wordt gemaakt van een beslag dat voornamelijk uit mais bestaat, aangevuld met rogge. Dit geeft Buffalo Trace een zachte zoete smaak, met een ondertoon van vanille. Met het eerste warme weekend voor de deur kon onze Brand Ambassador Ronald Anneveldt het niet na laten om een lekkere frisse dorstlessende longdrink cocktail voor te stellen; De Buffalo Trace gemixt met Fever Tree Ginger Ale. Black Velvet De tegenhanger van de hiervoor genoemde bourbon uit Kentucky is Black Velvet 12 YO Onyx. Een Canadese whisky, waarbij het beslag voornamelijk uit rogge bestaat, aangevuld met mais. Dit geeft de Black Velvet een wat droge, granige, lichte en zachte smaak. Dit konden de whiskyliefhebbers uit Arnhem wel waarderen. Voor velen was het overigens de eerste kennismaking met Canadese whisky. Whisky of whiskey? De schrijfwijze van whiskey in Amerika is hetzelfde als die van de Ieren. Dat heeft te maken met het feit dat er veel Ierse emigranten in Amerika wonen. Zij hebben daar het maken van whiskey geïntroduceerd. In Canada wonen juist veel Schotse immigranten. Hierdoor hanteert men in Canada de Schotse schrijfwijze. Langs deze weg willen wij Slijterij-Wijnhandel Van Baal en Restaurant Enjoy & Learn nogmaals bedanken voor de zeer geslaagde whisky tasting!
Back to top