Door naar content

Primeur voor Rampur Indian Single Malt Whisky tijdens winterse Nosing & Tasting Wijnhuis Weert

11 december 2017
Primeur voor Rampur Indian Single Malt Whisky tijdens winterse Nosing & Tasting Wijnhuis Weert

Primeur voor Rampur Indian Single Malt Whisky tijdens winterse Nosing & Tasting Wijnhuis Weert

Op vrijdag 8 december 2017 reisde onze whisky ambassadeur af naar het gezellige Weert. Het was een winterse dag, met veel sneeuw. Ideale omstandigheden dus voor een mooie Whisky Nosing & Tasting. De organisatie was deze avond in handen van Wijnhuis Weert. Zij hadden in Brasserie-Hotel Antje van de Statie een fraaie locatie gevonden. Het in 2015 volledig gerenoveerde pand ligt tegenover het station en was vroeger de entree tot de historische binnenstad van Weert. Wijnhuis Weert had voor een unieke serie whisky’s gekozen. Met een ware primeur! De aftrap was namelijk voor de Rampur Indian Single Malt. Dit was de eerste keer dat deze whisky uit India op de proeflijst stond. Rampur wordt op exact dezelfde wijze geproduceerd als Schotse Single Malt Whisky. Er is echter één een groot verschil; de houtlagering. Whisky krijgt voor 70% de smaak door de houtlagering, afhankelijk van het type eikenhouten fust en de omgevingsfactoren. In Schotland verdampt per jaar 2% van de inhoud door het koele klimaat. De Rampur Distillery ligt 100 kilometer ten westen van Delhi in India en daar is het klimaat iets anders dan in Schotland. Het is hier veel warmer, waardoor er per jaar 11 tot 12% verdampt!! Daardoor is de whisky eerder rijp dan in Schotland en dat proef je. De whiskyliefhebbers wisten deze Indiaanse whisky wel te waarderen. De introductie van Rampur Indian Single Malt was dan ook een echte hole in one! Menige bezoeker nam een flesje mee naar huis! Langs deze weg willen wij het team van Wijnhuis Weert en Brasserie-Hotel Antje van de Statie enorm bedanken voor een bijzondere smaakvolle avond. Whisky Nosing & Tasting Wijnhuis Weert met Rampur Indian Single Malt Whisky
Back to top