Door naar content

Alles over calvados

Calvados is een gedestilleerde drank die afkomstig is uit Normandië. Het koudere klimaat in Normandië is ideaal voor het telen van andere fruitsoorten, zoals appels, peren en kersen. De Normandiërs gebruiken de appelteelt voor de cider. Een deel van die cider wordt gedistilleerd tot de wereldberoemde drank Calvados.

Productieproces van calvados

De appels worden fijngemalen, geperst en tot gisting gebracht, waarna er een cider ontstaat met ongeveer 3% alcohol. Na het rijpingsproces van de cider in vaten, vermengt men de van verschillende appelsoorten afkomstige ciders en wordt er gedistilleerd in 2 fasen, tot 70% alcohol.

Vervolgens wordt het alcoholgehalte met gedistilleerd water teruggebracht tot 55%. Na het rijpen op eikenhouten fusten, wordt calvados op een drinksterkte van 40% gebracht. De drank bevat uiteindelijk 40 tot 45% alcohol en heeft een karamelkleur. 

Hoe drink je Calvados?

Calvados kan op veel verschillende manieren gedronken worden. Velen drinken calvados na het avondeten bij de koffie. Als aperitief wordt het weleens op ijs geserveerd met wat tonic of in cocktails. Vanwege de frisse appelsmaak is een jonge calvados erg geschikt om te mixen. 

In de keuken komt Calvados vaak terug, bij het maken van sauzen of het marineren en flamberen van bepaalde gerechten. Tevens is Calvados ook in pure vorm of op een bol Sorbet heerlijk om te nuttigen.

 

Neem contact op met onze calvados-specialist Floor

Proeverijen

10 juni 2020

Pellegrino wijnproeverij bij Mitra Oosterhout

Op woensdag 10 juni 2020 vindt er bij Mitra Oosterhout een wijnproeverij plaats met de wijnen van ons Italiaanse wijnhuis Carlo Pellegrino.

Alle Proeverijen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.

Back to top