demonniklogo

02-07 Familiedag De Monnik Dranken 2011

Zaterdag 2 juli werd onze jaarlijkse familiedag weer gehouden en stond er, net als in voorgaande jaren forelvissen op het programma. De weergoden waren ons dit jaar prima gezind, niet te warm en zeker niet te koud. Dat vonden de visjes dit jaar ook, en de vangst was dan ook zonder meer goed te noemen.
Naarmate de middag vorderde kwam er een duidelijk verschil in visquota, aan de ene kant van de vijver zat de vis hoog en waren er meer aanwezig dan aan de andere zijde. Dit resulteerde in vrij grote verschillen in de gevangen aantallen.

Na wat nuttige tips van aanwezige beroepsvissers aan Arno Weustink en Martijn Kooken kwamen met name deze twee vissers goed op gang. Hoog en actief vissen was het advies. Uiteindelijk resulteerde dit in maar liefst 16 stuks voor de Arno en 9 stuks voor Martijn. Alle aanwezigen vingen allemaal wel een paar vissen zodat iedereen tevreden kon zijn.

De jongste aanwezige, Kevin Essink, ving ook al snel een vis, maar die verdween na een paar tellen op het droge helaas alweer snel in de vijver. Nadat Kevin vernam dat deze vis echter wel meetelde omdat die wel even op wal had gelegen, fleurde hij weer helemaal op, zijn doelstelling was behaald, namelijk een vis vangen, verder vertier zocht hij toen op het springkussen.

De dag kon voor Arno natuurlijk helemaal niet meer stuk met zijn 16 vissen, nog aan de waterkant werd de hele familie uitgenodigd voor een waar Forellenbuffet. Nadat hij “half Twente” telefonisch had geïnformeerd over deze succesvolle vangst moest hij nog wel even zelf de vis schoonmaken.

Na nog een paar versnaperingen was de dag ten einde en kunnen we met zijn allen weer terugkijken op een hele gezellige dag met prima vangsten.


Bookmark and Share