demonniklogo

27-03 De Monnik Dranken bij Whisky op Zee 2011

Van vrijdag 25 maart t/m zondag 27 maart was er de tweede minicruise van IJmuiden naar Newcastle, georganiseerd door onze relatie Slijterij & Wijnhuis Zeewijck uit IJmuiden, samen met DFDS Seaways.

Met een aantal andere whiskyimporteurs meldden we ons afgelopen vrijdagmiddag aan boord van de “KING SEAWAYS”.
Na de opbouw in het L’Attitude Café op Deck 8 konden de ruim 100 gasten die zich hadden ingeschreven voor de cruise zich opmaken voor het de avond. Na het openingswoord van Richard Blesgraaf was er de officiële introductie van de Sprinkbank The Blues Edition met boek. Deze  introductie vond ook  tegelijkertijd plaats op het Whiskyfestival in Groningen, waar de Monnik Dranken ook acte de presence gaf.

De Monnik Dranken stond met allemaal nieuwe releases van BenRiach en GlenDronach  o.a. de Solstice en de Horizons, die geweldig werden ontvangen.

Na een korte nachtrust kwamen we aan in Newcastle, waar twee bussen klaar stonden om het gezelschap naar Durham te brengen. Na aankomst in de Tree Tuns Hotel stond er koffie en thee klaar, waarna je het plaatsje Durham kon ontdekken.

Na de lunch in het hotel werd er een Masterclass gehouden door Graeme Harvie van Gordon & Macphail. Vervolgens brachten de bussen ons weer naar Newcastle waar  de boot rond 17.00 uur vertrok voor de terugreis.
’s Avonds werd er een Masterclass gehouden over “The Independent Bottlers” met Jan Beek. Na  alles te hebben opgeruimd was er nog een AfterCruise borrel in de bar.
Na een goede nachtrust kwamen we om 10.30 uur zondagmorgen aan in IJmuiden.

Kortom een zeer geslaagde minicruise en we willen  Richard en zijn medewerkers graag hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet m.b.t. deze tweede minicruise.

 Ter info
www.zeewijck.nl
www.dfdsseaways.nl
www.youtube.com/watch?v=O0Vp6lxIppo

 


Bookmark and Share