demonniklogo

26-03 Het 7e whiskyfestival Noord Nederland in Groningen

Van 23 t/m 26 maart 2012 vond het 7e whiskyfestival van Noord Nederland plaats in de Der AA-kerk aan het A-Kerkhof in Groningen. Deze prachtige locatie is bij uitstek geschikt voor mooie en grote evenementen zoals dit whiskyfestival.

Het Whiskyfestival Noord Nederland is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende whisky festivals ter wereld. Het festival staat internationaal op de kaart en werd dit weekend door 5000 mensen bezocht.

Het festival was verdeeld over 4 sessies van elk 4 uur.
De eerste sessie startte op vrijdagavond, de tweede op zaterdagmiddag en de 3e op zaterdagavond.
De laatste sessie en tevens het einde van dit grootse spektakel vond plaats op de zondagmiddag.
Alle grote en bekende whiskymerken waren vertegenwoordigd, zo ook de Monnik Dranken met The BenRiach en GlenDronach Distillery en The Irishman Irish Whiskey in haar portfolio.

Dit festival is eigenlijk bedoeld om de beginnende whiskydrinker kennis te laten maken met het waanzinnig populaire hemelse vocht “whisky”. Maar ook de wat gevorderde whiskydrinker komt tijdens dit festival behoorlijk aan zijn trekken doordat er veel soorten single malts op de  proeftafels staan die van een zeer hoog niveau zijn.
Er stond veel op het programma dit weekend, waaronder de aanwezigheid van diverse grootheden uit de whiskywereld zoals: Helen Arthur, Martine Nouet, Hans Offringa, Dave Broom en niet te vergeten Whisky-Tutor Gordon Muir.
En natuurlijk stonden er ook diverse masterclasses op het programma, waaronder die van Dave Broom (bekende whiskyschrijver en –presentator) die twee verschillende BenRiach expressies in zijn masterclass had verwerkt t.w. BenRiach Heart of Speyside en  BenRiach 15 years Pedro Ximinez.

Op de stand van de Monnik Dranken stond het hele gamma van onze whisky’s.
De mensen in de Monnik stand waren vlnr:
Vincent Tijink (verkoop buitendienst)  
Helen Arthur, misschien wel de bekendste vrouw in de mondiale whiskywereld. Helen schrijft veel en  erg succesvol over whisky, denk  aan het  standaardwerk: The Single Malt Whisky, of aan Whisky-Uisige Beatha, The water of life. Ze publiceert met regelmaat artikelen in allerlei magazines en op websites.
Caecil Gerrits (brand Ambassador)
Luuk Olde Monnikhof (verkoop buitendienst)

We hadden zelf  twee primeurs van BenRiach op het whiskyfestival te weten :
BenRiach 17 years richly peated Septendecium
< productblad >
BenRiach 25 years Autheticus
Beide whisky’s zijn een mooie aanwinst voor ons assortiment.

De Monnik Dranken kan zeer tevreden terugkijken op een succesvol en geslaagd weekend.

Ter info www.wfnn.nl


Bookmark and Share