demonniklogo

13-03 Cálem port proeverij bij de Monnik Dranken

Op dinsdag 13 maart 2012 was er een zeer mooie en interessante proeverij in onze Monnikskap van  het bekende en geliefde Porthuis Cálem.  

Als marktleider in Portugal is er geen winkel  te vinden die geen Cálem port verkoopt. Met de bekende Cálem port Fine range in de varianten Ruby,Tawny,White en Rosé kent praktisch iedere Portugese familie de naam Cálem.  Cálem Porto heeft ook een rijk assortiment Vintage en Colheita op voorraad.
Cálem Porto is in 1859 opgericht door António Alves Cálem. Het bedrijf heeft altijd veel tijd en energie gestoken in de productie van kwalitatieve port. Dit heeft geresulteerd in een hoge waardering door de markt en diverse onderscheidingen.


Cálem gebruikt de beste kwaliteit druiven voor het maken van haar Port. Dit betekent dat deze grotendeels afkomstig zijn uit de gebieden Cima Corgo en de Douro Superior, ook wel bekend als de ‘Port Wine Cathedral’. In dit gebied vindt men de meeste bekende wijngaarden (quinta), waaronder ook de wijngaard van Cálem.

Namens Wine & Spitits, de importeur van dit porthuis waren Winston van Eijkelenborg (eigenaar)die een uitstekende presentatie gaf, waarbij hij werd geassisteerd door Martin Osinga (accountmanager).
De personeelsleden van de Monnik Dranken waren ruim vertegenwoordiger en zij hadden een zeer leerzame en gezellige avond.

Een kleine  opsomming van de geproefde ports:
Port white & dry,
port fine white,
porto lagrima white,
port rose,
ruby,
late bottled vintage 2006,
vintage 1991,
tawny,
special reserva tawny,
port 40 years old
Colheita reserve 1995.

Namens De Monnik Dranken willen we Winston en Martin bedanken voor deze fantastische avond.
Ter info www.calem.pt


Bookmark and Share