demonniklogo

10-03 De Monnik Dranken “ Master of Darts ” 2012

Zaterdag 10 maart 2012 was de 10e editie van De Monnik Dranken “ Master of Darts ” toernooi, een echt jubileum dus. Het strijdtoneel was wederom bij Sportcafé De Kolk in Oldenzaal. In totaal waren er 23 deelnemers die werden ingedeeld in 5 poules van vier personen en 1 van drie. De felbegeerde trofee was natuurlijk opgesteld om iedereen extra te motiveren.

De winaars van voorgaande 9 jaren waren:
2004 Gerard Essink
2005 Gerard Essink
2005 Gerard Essink
2006 Frans Scholten
2007 Jan Oude Wolcherink
2008 Jerrit Wijksma
2009 Mark van Ommen
2010 Gerard Essink
2011 Bjorn Heeks

Poule 1

Poule 2

Poule 3

Michiel O.Scholten

Erwin Koopman

Frans Scholten

Rob Wilke

Luuk O. Monnikhof

Bastian Nijhuis

Mike Koopman

Martin Nijhuis

Sjoerd Veldhuis

Jan Rikmanspoel

Niek Heerink

 

Poule 4

 

Poule 5

 

Poule 6

Gerard Essink

 

Bjorn Heeks

 

Maarten Peddemors

Mark v. Ommen

 

Rudy Veldhuis

 

Rob Kl. Heerenbrink

Roy Wolbers

 

Stefan Kniest

 

Thijs Willemsen

Marcel Elferink

 

Stijn Bruns

 

Tom Kroeze

We begonnen deze titanenstrijd om exact 15.00 uur en rond 17.00 uur was de eerste ronde gespeeld waarna er een overheerlijk buffet was. De spelers die 1e en 2e waren geworden konden zich opmaken voor de tweede ronde.  Totaal dus drie poules.

Poule A

 

Poule B

 

Poule C

1e Poule 1/Michiel oS

 

2e poule 1 / Jan R

 

1e Poule 2/ Niek H.

2e Poule 2 / Erwin K.

 

1e Poule 3/ Sjoerd V.

 

2e Poule 3/ Frans S.

1e Poule 4/Mark v. O.

 

2e poule 4/ Marcel E

 

1e Poule 5/ Bjorn H.

2e Poule 5 / Stijn B.

 

1e Poule 6 /Rob Kl. H.

 

2e Poule 6/ Thijs W.

De eerste twee van elke poule mochten door naar ronde drie, dit waren twee poules van drie personen, te weten:

Poule X

 

Poule Y

1e Poule A / Erwin K.

 

2e Poule A/Michiel oS

2e Poule B /Rob Kl. H

 

1e Poule B /Marcel E.

1e Poule C / Niek H.

 

2e Poule C/ Frans S.

Opmerkelijk was het dat bijna alle eerdere deelnemende winnaars van de  het toernooi al waren uitgeschakeld: Bjorn Heeks (winnaar van 2011), Gerard Essink (viervoudig winnaar) en Mark van Ommen (winnaar 2009). De enige eerdere Master of Darts die nog kon winnen was Frans Scholten (winnaar 2006). Prachtig om te zien dat het niveau van de andere collega’s zich dusdanig heeft verbeterd en iedereen favoriet kan zijn. De eerste twee van poule X en Y hadden recht op een halve finale plaats. Een hele mooi partij was Niek tegen Erwin, in slechts  7 beurten was het Erwin die de winst naar zich toe trok. Uiteindelijk speelden de nummers 1 van beide poules tegen de nummers 2 van de ander poule voor een finale plaats.

Halve Finale    HF1

 

1e Poule X-2e Poule Y /Erwin-Michiel

                           HF2

 

2e Poule X-1e Poule Y/ Marcel-Niek

Eindelijk stonden heel verdiend Erwin en Niek in de finale. Tijdens het toernooi waren ze elkaar al twee keer eerder tegen gekomen. In de eerste ronde was Niek de winnaar, in de derde ronde was Erwin de winnaar. Beiden dus darters van een hoog kaliber die meer dan verdiend deze finale plek hadden bereikt. De troost finale was tussen Michiel en Marcel, met name Marcel heeft bewezen een prima darter te zijn en door zijn deelname (eerste keer) het niveau duidelijk omhoog te halen, een hele knappe prestatie.

Na 6 keer bij de laatste 4 te behoren was het voor Erwin wederom de kans om de fel begeerde titel te winnen. Voor Niek een hele knappe prestatie om de finale te behalen, natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de lessen die hij bijna dagelijks mag volgen van zijn mentor Martin Nijhuis.

De eerste leg was voor Niek  maar de tweede voor Erwin. De derde leg werd gewonnen  door Erwin maar Niek had hier echt pech, een dubbel 15, die een 2-1 voorsprong zou betekenen viel alsnog uit het bord. Erwin zag zijn kans schoon en rook bloed, finishte met een dubbel 4 en stond met 2-1 voor.  De derde leg ging spannen gelijk op maar Erwin rook de winst en wist als eerste de dubbel te gooien en was dus met een 3-1 overwinning de nieuwe Master of Darts 2012.

  1. Erwin Koopman
  2. Niek Heerink
  3. Michiel oude Scholten
  4. Marcel Elferink

Deel dit nieuws met uw relaties