demonniklogo

11-02 De Monnik Dranken op Whisky Fair Twente 2012

Op 10 en 11 Februari 2012 was De Monnik Dranken actief als exposant op de 3e editie van de Whisky Fair Twente in het Rabo theater te Hengelo. De whiskyfair was onderverdeeld in drie sessies met een bijbehorende masterclass gegeven door whiskykenner en entertainer Henri Goossen. Tijdens deze unieke masterclass passeerden twee van onze import merken de revue: BenRiach10 Years Single Malt Peated Curiositas en BenRiach 16 Years Sauternes Wood Finish Single Malt.

Deze whiskyfair was voor de whiskyliefhebber de uitgelezen mogelijkheid om de smaak en reuk zintuigen eens flink aan het werk te zetten. De Monnik Dranken heeft zich de afgelopen jaren flink gemanifesteerd in de single malt whisky markt met als gevolg dat onze eigen import whiskymerken BenRiach, GlenDronach en The Irishman niet meer weg zijn te denken in vele slijterijen in Nederland.

De drie bovenstaande merken werden door whisky liefhebbend Twente uitermate goed ontvangen. Vooral over het onderscheidende vermogen van BenRiach was men erg te spreken. BenRiach is een single malt uit de Speyside die zo gezegd lichtelijk geturfd is. Voor whisky uit de Speyside is dit vrij ongebruikelijk. Daasnaast viel de “wood finish” serie van zowel BenRiach als GlenDronach goed in de smaak. Men spreekt van ‘’wood finish’’ als de betreffende whisky één of twee jaren van de rijpingsperiode op een ander soort vat is gerijpt dan daarvoor.  

De Monnik Dranken werd vertegenwoordigd door Vincent Tijink en Luuk Olde Monnikhof tijdens dit evenement. Beide heren willen graag iedereen bedanken voor het bezoek aan onze stand en de interesse die men heeft getoond in BenRiach, GlenDronach en The Irishman.

filmpje van de whiskyfair op youtube   

Voor info: www.whiskyfairtwente.nl

 


Deel dit nieuws met uw relaties