Door naar content

Angelo Negro Serra Lupini perfect alternatief voor Chablis

09 april 2024

Wijnjournalist Hubrecht Duijker proefde voor de maand april 2024 weer een flink aantal wijnen. Daaronder ook de Serra Lupini van Angelo Negro uit de Piemonte. Duijker over de Serra Lupini: “Met enerzijds een bijna mineralige frisheid en anderzijds een sappige, kruidige, citrusachtige fruitigheid. Het is gewoon een perfect alternatief voor Chablis en stukken goedkoper.”

Piemonte

In de schilderachtige heuvels van de Italiaanse Piemonte ligt het eeuwenoude wijnhuis Angelo Negro e Figli. Al sinds 1670 heeft de familie Negro zich gewijd aan het cultiveren van prachtige wijngaarden en het produceren van voortreffelijke wijnen

Roero Arneis

Op hoogtes rond de 300 meter, met een ondergrond van kalk en zand, gedijen de arneis-druiven die de basis vormen voor de Roero Arneis van Angelo Negro e Figli. De zorgvuldige vinificatie onthult een wijn met een strogele kleur en een bouquet van geel fruit, acaciabloemen en tropisch fruit. In de mond presenteert de wijn zich zacht en intens, met een minerale afdronk die het unieke terroir weerspiegelt.

Passie

Giovanni Negro en zijn familie koesteren de passie voor het maken van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Samen zetten ze zich in voor het behoud van de familietradities en het voortzetten van het wijnhuis Angelo Negro e Figli als erfgoed van de Piemonte.

Serra Lupini

De Serra Lupini is een prachtig voorbeeld van dit rijke erfgoed. Deze elegante wijn, gekenmerkt door zijn aromatische profiel en zuivere, verfrissende smaak, weerspiegelt perfect de unieke eigenschappen van Piemonte's terroir en nodigt uit tot een ontdekkingsreis door de regionale pracht.

Hubrecht Duijker over Angelo Negro Serra Lupini; perfect alternatief voor Chablis

Hubrecht Duijker over de wijn:

“Na pakweg zes maanden heb ik deze uit Piemonte afkomstige wijn opnieuw geproefd (weer met Annalisa Palluda). De wijn komt van het 70 hectare bestrijkende familiebezitting Angelo Negro e Figli – en wederom vond ik ‘m delicieus en heel smakelijk bovendien.

Perfect alternatief voor Chablis

Met enerzijds een bijna mineralige frisheid en anderzijds een sappige, kruidige, citrusachtige fruitigheid.

Het is gewoon een perfect alternatief voor Chablis en stukken goedkoper, meestal tussen de €12,95 en €13,95.

Overigens teelt de familie Negro al haar druiven duurzaam. Als ‘mest’ bijvoorbeeld gebruikt men niet alleen compost, maar ook wat de aanwezige aardwormen achterlaten.”

Panelfavoriet Perswijn

Ook Perswijn besteedde in de meest recente editie aandacht aan de Serra Lupini van Angelo Negro. In de rubriek 'geselecteerd' staan de lekkerste wijnen die het proefpanel voor dit nummer heeft geproefd. Daarin werd de Serra Lupini verkozen tot panelfavoriet.

“Leuk natuurlijk om te scoren met internationale druiven als chardonnay of sauvignon. Maar leuker is het nog om te werken met lokale druiven, waarvan arneis één van de bekendste is.

Hij staat vooral aangeplant op de lichtere ondergronden van Roero, de streek op de linkeroever van de Tanaro, tegenover Barbaresco. Angelo Negro oogst de arneis van de typische kalkrijke, zandhoudende ondergronden, op een wat koelere hoogte, rond de 300 meter.

Daarmee krijgt de wijn een mooi aromatisch karakter, met de voor deze druif typische exotische geur, acaciabloemen, wit fruit en een pure en schone smaak. Hij is zuiver, fris, bloemig en heerlijk jeugdig, met fijne zuren.”

Wijn & Spijs combinaties

Hier zijn een aantal heerlijke wijn- en spijscombinaties die perfect passen bij de Angelo Negro Serra Lupini:

Gegrilde garnalen met citrusdressing

De verfrissende citrusaroma's van de Serra Lupini vullen perfect de smaak van gegrilde garnalen aan. Serveer met een frisse salade voor een lichte lentemaaltijd.

Geroosterde kip met kruidenboter

De sappige, kruidige fruitigheid van de Serra Lupini vormt een uitstekende aanvulling op de smaken van geroosterde kip, vooral wanneer geserveerd met een romige kruidenboter.

Asperges met Hollandaisesaus

Het subtiele florale karakter van de Serra Lupini past goed bij de delicaatheid van asperges, vooral wanneer geserveerd met een rijke Hollandaisesaus.

Geitenkaassalade met walnoten en honingdressing

Het frisse, bloemige karakter van de Serra Lupini vormt een mooie tegenhanger voor de romigheid van geitenkaas, terwijl de honingdressing en walnoten voor een subtiele zoetheid en crunch zorgen.

Gegrilde zalm met dille en citroen

De zachte, minerale afdronk van de Serra Lupini complementeren de delicate smaak van gegrilde zalm, vooral wanneer gekruid met verse dille en citroen.

Geroosterde groentespiesjes

De fruitige aroma's van de Serra Lupini vullen de geroosterde smaken van groenten zoals paprika, courgette en champignons perfect aan, waardoor een harmonieuze en smaakvolle combinatie ontstaat.

Proost op een heerlijke lente

Proost op een heerlijke lente met deze perfect samengestelde wijn- en spijscombinaties met de Angelo Negro Serra Lupini!

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top