Door naar content

Negro en Dopff laten zich smaken op Wijn & Spijs Dinner in Oud Gastel

16 oktober 2018
Negro en Dopff laten zich smaken op Wijn en Spijs Dinner in Oud Gastel

Negro en Dopff laten zich smaken op Wijn & Spijs Dinner in Oud Gastel

OUD GASTEL - Maandag 15 oktober 2018 Maandag 15 oktober stond de 2e editie van het Wijn & Spijs Dinner op de agenda. Het dinner is een samenwerking tussen topSlijter ’t Raadhuis en Restaurant Ministerie van eten en drinken, beiden gevestigd in Oud Gastel. Bij binnenkomst werd men hartelijk ontvangen met een glas mousserende wijn, dit gaf direct een feestelijk aanzet voor het vervolg van de avond. De avond was goed voor 83 couverts en bestond uit 5 gangen. Iedere gang werd begeleid door 2 verschillende wijnen, die passend bij de gerechten waren geselecteerd. Zo werd er bij de Gelakte Pork – five spices – appelstroop – zoete uien een rode en witte wijn geserveerd namelijk: Negro Dolcetto en Dopff Gewürztraminer. Verder hebben we de keuze laten vallen op cépage-wijnen om alle gasten een duidelijk smaak van één druivensoort te laten proeven. Hierbij kwamen bekende namen voorbij zoals pinot grigio en gewürztraminer, maar ook bijvoorbeeld de iets onbekendere zoals roero arneis. Een aantal wijn/spijs combinaties van deze avond waren: Gepocheerde tongfilet – bereiding van knolselderij en bieslooksaus Roero Arneis van Negro Pinot Grigio van Sartori Halve rosé gebraden patrijs – risotto met bospaddenstoelen – vijgencompote – diep rode portsaus Barbera d’Alba van Negro Pinotage van Alvi’s Drift Runderstoof – sukade – langzaam garen – kruidig – zuurkool – aardappeltaart Montecillo Crianza Lorgeril Ciffre Wij willen Jacqueline van ’t Raadhuis en Ministerie van eten en drinken hartelijk bedanken voor de goede zorgen en kijken uit naar de volgende editie.
Back to top