Door naar content

Buffalo Trace & Rampur Indian Single Malt populair op World Whisky Tasting in Klundert

07 juni 2018
Buffalo Trace en Rampur Indian Single Malt populair op World Whisky Tasting in Klundert

Buffalo Trace & Rampur Indian Single Malt populair op World Whisky Tasting in Klundert

KLUNDERT - Woensdag 30 mei 2018 SLeijtenrij - úw topSlijter uit Klundert organiseerde op woensdag 30 mei, onder tropische omstandigheden, een World Whisky Tasting. De tasting in het Noord-Brabantse vestingstadje begon met Buffalo Trace Bourbon Whiskey. Volgens sommigen is bourbon geen whiskey, maar dat is niet correct. Een bourbon is een type whiskey, met als hoofdbestanddeel mais. Dit zorgt voor een zeer zachte, enigszins zoete whiskey. Heerlijk om puur te drinken. Maar ook zeer lekker, met name bij deze tropische temperaturen, in de mix als longdrink! Buffalo Trace Ginger Ale Onze brand ambassador Ronald Anneveldt demonstreerde dit deze avond 'proef'-ondervindelijk: Een deel Buffalo Trace in een met veel ijs gevuld longdrinkglas (of nog beter; in een ballonglas), opgevuld met Fever Tree Ginger Ale. Dit geeft een zeer verfrissende, dorstlessende cocktail. Dat konden de gasten uit Klundert wel waarderen! Gezien het aantal, aan het eind van de proeverij, verkochte flessen Buffalo Trace gaat menigeen dit weekend proberen zelf zo'n cocktail te maken. Rampur & Angels Share Het is voor Ronald een voordeel om een een whisky proeverij onder hoge temperaturen te houden. De bezoekers begrijpen het begrip Angels Share* dan namelijk extra goed. Bij hoge temperaturen verdampt er meer whisky dan bij lage temperaturen. Hierdoor was, naast de bourbon, de whisky van Rampur uit India enorm populair. Ook van Rampur Indian Single Malt ging menig fles mee naar huis deze avond. Langs deze weg willen wij het team van SLeijtenrij - úw topSlijter enorm bedanken voor deze zeer geslaagde avond! * Angels Share Dit is het percentage van de whisky dat tijdens het rijpingsproces uit het vat verdampt. Hoe hoog dit percentage is, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden en de kwaliteit van het gebruikte hout. De hoeveelheid ‘Angels’ Share’ heeft veel invloed op hoe een whisky rijpt en hoe de smaak tijdens de rijping verandert.
Back to top