Door naar content

Rock Oyster met oesters absolute topper tijdens Whisky & Bites in Hellevoetsluis

16 april 2018
Rock Oyster met oesters absolute topper tijdens Whisky & Bites in Hellevoetsluis

Rock Oyster met oesters absolute topper tijdens Whisky & Bites in Hellevoetsluis

HELLEVOETSLUIS - Dinsdag 10 april 2018 Op dinsdag 10 april organiseerde úw topSlijter Sjaak Breur in samenwerking met Restaurant Courzand een Whisky & Bites proeverij. Bij elke van de acht whisky's werd een bijpassend hapje geserveerd. Bij een Whisky & Bites proeverij is het de bedoeling om eerst de whisky te proeven. Dan een hapje van het gerecht te nemen en vervolgens weer een slokje whisky te nemen. We lichten er een aantal combinaties uit: Epicurean & mini cannelés De proeverij startte met The Epicurean. Deze blended whisky, gemaakt van een aantal van de mooiste Lowland malts, werd gecombineerd met mini cannelés. Deze kleine Franse cakejes bevatten qua smaak een vleugje rum en vanille. Glencadam 10 YO & makreel in yoghurtroom Daarna werd de Glencadam 10 YO geproefd in combinatie met makreel in yoghurtroom. Deze uit de Highlands afkomstige Glencadam whisky heeft iets romigs in zijn smaak en daar past het romige van de yoghurt uitstekend bij. Tomintoul 12 YO & Langoustines met een mango avocado salsa Deze 12 jaar oude Speyside whisky rijpt de laatste 18 maanden op vaten waarin eerder de zoete oloroso sherry heeft gerijpt. Hierdoor krijgt de whisky een lichtzoete, zachte smaak. Hierbij werden Langoustines (ook wel Noorse kreeft genoemd) met een mango avocado saus geserveerd. Rock Oyster met oesters Absolute topper van de avond was de Rock Oyster met oesters. Rock Oyster, een maritieme blend van Islands whisky's, is een hommage aan de zee . De whisky werd ter plekke over de oesters gesprenkeld. Het ziltige van de whisky in combinatie met het ziltige van de oester is een waar genot! Inchmoan en Smokehead met hamburger en gehaktballetjes van zalm Ter afsluiting van de avond werden er twee rokerige whisky's geproefd. Als eerste de Inchmoan 12 YO. Deze peated Highland whisky van Loch Lomond werd geïnjecteerd in een hamburger. De Smokehead Peated Islay Malt Whisky was de laatste whisky die de whiskyliefhebbers in Hellevoetsluis voorgeschoteld kregen. De naam van deze whisky verklapt eigenlijk alles; een zeer rokerige whisky van het ,ten zuid-westen van Schotland gelegen, eiland Islay. De Smokehead was verwerkt in gehaktballetjes van gerookte zalm. Een heerlijke afsluiting van een culinaire top avond! Via deze weg willen wij het team van úw topSlijter Sjaak Breur en het team van Restaurant Courzand wederom bedanken voor een zeer smakelijke avond. Rock Oyster met oesters absolute topper tijdens Whisky & Bites in Hellevoetsluis
Back to top