Door naar content

El Dorado Rum begroet Nederlandse cocktail scene in Amsterdam & Rotterdam

24 oktober 2017
El Dorado Rum begroet Nederlandse cocktail scene in Amsterdam en Rotterdam

El Dorado Rum begroet Nederlandse cocktail scene in Amsterdam & Rotterdam

Herkomst, beleving en kwaliteit van een merk zijn belangrijk in de Nederlandse cocktailwereld. Een internationaal veel bekroond rummerk als El Dorado uit Guyana onder de aandacht brengen bij de betere bartenders van Nederland klinkt echter makkelijker dan het is. Het is Niels van Horssen echter toch gelukt om een groot aantal van Nederlands bekendste bartenders bij elkaar te krijgen voor de twee dagen durende El Dorado Rum seminars. Speciaal voor deze gelegenheid werd Jésus Bernad, rum goeroe en 'global brand ambassador' van El Dorado Rum ingevlogen. Hoed & Krelis Op maandag 2 oktober 2017 vond de eerste El Dorado Rum seminar plaats in 'de Pijp'. Een trendy wijk met veel restaurants en bars. Hier zit aan de Ferdinand Bolstraat het nieuwe Hoed & Krelis. Welke onder leiding staat van Chioke Rosalia. Om 12:00 uur verzamelden bartenders van o.a. The Tailor, TwentySeven, House Bar en Salmuera zich in het restaurant. Jésus Bernad kreeg gedurende de anderhalf uur durende seminar behoorlijk pittige vragen voorgeschoteld. Maar dat mag je ook verwachten van de betere bartenders van onze hoofdstad. The Duchess Na de seminar in de Pijp gingen Jésus en Niels gelijk door naar The Duchess in het prestigieuze W Hotel aan het spui. Zo'n 25 personen van The Entourage Group (Butcher, Madfox, The Duchess), Pigs & Punch en Pressroom waren aanwezig. Ook was men zeer enthousiast over de smaken van de verschillende soorten rum. Feijoa De derde seminar van vandaag vond plaats bij Feijoa vlakbij het Rembrandtplein. Een kleine bar, wat de interactie tussen Jésus en de 14 genodigden ten goede kwam. Bij deze seminar was ook Ingmar Voerman (journalist, blogger en jurylid gespecialiseerd in dranken, cocktails en de (inter) nationale barscene) aangeschoven. Net als bij de voorgaande seminars werden de El Dorado Rum 3 YO, 5 YO, 8 YO, 12 YO, 15 YO en 21 YO geproefd. Aan het eind van elke seminar kwam de unieke Rare Collection op tafel: Port Mourant 1999, Versailles 2002 en de Enmore 1993. Unieke rum, afkomstig van de 3 verschillende houten stills die de Demerara Distillery rijk is. Cigaragua Rond 20:00 uur begon de Cigar & Rum Tasting bij Cigaragua tegenover het Stedelijk Museum Amsterdam. Maar liefst 25 gasten, waaronder Rebel Oss, TAB Almere, Smaakambassade Amstelveen, Albert van Beeck Calkoen, i Dock, SushiSamba en vele anderen waren vanuit heel Nederland naar deze fantastische sigarenwinkel gekomen om onze rum te proeven onder het genot van een mooie sigaar. Zo kreeg men van Sasja van Horssen (geen familie van Niels) een Flor de Antilles 2012, in dat jaar uitgeroepen tot beste sigaar wereldwijd. Deze sigaar is fantastisch in combinatie met de zoetere smaken van de El Dorado 12 YO. Afterparty Feijoa De dag moest natuurlijk in stijl worden afgesloten. Na de Cigar & Rum Tasting verzamelde iedereen zich bij Feijoa om hier nog tot laat in de avond te genieten van cocktails op El Dorado Rum basis. Zo maakte men de El Daiquiri, El Presidente en El Old Fashioned. De cocktails werden afgewisseld met shotjes El Dorado 15 YO. Cocktailbar Stirr Dinsdag 3 oktober waren Jésus en Niels te gast bij Cocktailbar Stirr in Rotterdam. Afgelopen jaar verkozen tot beste cocktailbar van Nederland. Hier waren bartenders uit o.a. Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht samengekomen. Zij waren zeer geïnteresseerd en stelden inhoudelijk goede vragen. Jésus was ook over deze seminar zeer tevreden. Restaurant Salmuera Terug naar Amsterdam voor een unieke Rum & Food Tasting bij Restaurant Salmuera aan de Rozengracht. Om half 8 werden eerst de 3, 5 en 8 jaar oude El Dorado Rum geproefd, gevolgd door een fantastisch diner met mooie rum & spijs combinaties. Zo was er een Ceviche gemaakt van zeebaars met Leche de Tigre (met hierin El Dorado 3 YO verwerkt). Bij het voorgerecht kreeg men de El Daiquiri cocktail, deze sloot naadloos aan bij de citrustonen van de Ceviche. Voordat het hoofdgerecht geserveerd werd kon men de 12, 15 en 21 jaar oude rum proeven. Deze serie werd zo goed ontvangen dat alle glazen al ruim voor het hoofdgerecht leeg waren. Het hoofdgerecht bestond uit vegetarisch, geroosterd speenvarken, ossehaas of ribeye van de BBQ. Hierbij werd een heerlijke Aziatische fusion saus geserveerd op basis van El Dorado 3 YO. De rumcocktail bij het hoofdgerecht: El Presidente. Hierna was het tijd voor de volgende serie rum: de Rare Collection! Deze werd wederom met lovende kritieken beoordeeld. Als afsluiting van de Rum & Food Tasting kwam een Meringue (gemaakt met El Dorado 8 YO) met Dulce de Leche op tafel. Een mierzoet, maar verrukkelijk gerecht, zo goed gepaired met een Old Fashioned cocktail op basis van de 15 YO rum dat iedereen er even stil van werd. Na afloop kwamen de flessen El Dorado 15 YO Rum tevoorschijn, de doos sigaren werd geopend en onder het genot van enkele drankjes en sigaren werd er nog een tijd lang nagepraat. Het waren twee geweldige dagen waarbij onze El Dorado Rum op bijzondere wijze onder de aandacht is gebracht bij een belangrijke doelgroep: de Nederlandse bartenders scene. Langs deze weg willen wij Hoed & Krelis, The Duchess, Feijoa, Cigaragua, Cocktailbar Stirr en Restaurant Salmuera bedanken voor de uitstekende ontvangst.
Back to top